Och så lite mera tyg...

jaaaa, helt färdigbloggat om tyg var det ju inte riktigt igår då eftersom jag väntade på två tygpaket. Igår kunde jag hämta ut det första med ett antal meter velour och Campan trikå från Nea Nobelle. Men jag skriver inte så mycket ikring det, ni får helt enkelt se en härlig bild i stället:


Limegrön, roströd och brun velour 2 m vardera. Turkos/limerandig, marin/turkosrandig, orange/brunrandig samt brun/rödrandig Campan även dessa 2 meter utav vardera. Har även hunnit sy en del, men det kan jag inte visa upp ännu - återkommer om några veckor ikring det. Men nu skall jag sätta mig vid maskinen och sy färdigt äldstingens luvtröja så blir han nog glad när han kommer hem från dagis.

Lite mer tygbilder...

för några dagar sedan visade jag ju upp bilderna med tyg på det som skulle skickas iväg. Här kommer nu min egen skörd ifrån Jofotex:     

Det blev fyra meter vardera utav grönt, rött och gult elefanttyg samt fem meter utav brunt. Sedan blev det två meter brun velour, tre meter limegrön/brunrandig trikå, tre meter grön velour, en meter gul och till sist tre meter marinblå velour (eller om det var två meter där också minns inte riktigt). Den limegrön/brunrandiga trikån är supermjuk och härlig och finns bara hemma i två stycken 25-meters rullar tror jag det var. Så skynda kontakta Jofotex om ni är intresserade utav den. För några dagar sedan fick jag även hem tre härliga metrar till utav det oranga kanintyget. Stort tack till Jessica som är innehavare utav bloggen Klockarbarn och som hade tyg över som hon inte visste vad hon skulle göra med. Men mycket vill ha mer :-) och är det någon mer som har några meter till övers så byter/köpar jag gärna till mig mera. Jag har också roat mig lite mera den senaste veckan med att färga lite olika tyger. Provade med att färga kanintyg i Nitors lime. Kan dock säga på en gång att det är lååångt ifrån lime i mina ögon. Första vändan i färgbad blev så här:Alltså först blev den som den första bilden visar. Men eftersom jag ändå skulle försöka få mina gula kaniner lite gulare (tyckte de såg lite dassiga ut) så öste jag på en vända i maskinen med både gröna och gula kaniner så ikväll fotade jag den här härliga kompotten kaniner:


Nu känner jag mig - om inte 100% nöjd - så i alla fall 95% ;-) De oranga kaninerna på bilden är ju så klart de jag fick köpa genom Klockarbarn ovan. De gula får inte samma lyster som de gul/röda ugglorna men det tror jag beroor på trycket och att kaninerna inte är helt kritvita som grundfärg. De gröna kaninerna är fortfarande inte lime men betydligt härligare klargröna nu (ungefär som jag hade hoppats på att elefanterna skulle vara). D v s lilla bilden ovan är inte riktigt rättvisande utan det är nog den här stora bilden som är närmast sanningen. Sist men inte minst så hade jag bestämt mig för att en meter (eller lite drygt en meter) elefanter på brun botten skulle få ett färgbad. Och jag vill lova att det blev en nästan magisk effekt. När man tittar på tyget ser det nästan ut som om elefanterna är på väg ut ur tyget *skratt* och man blir nästan lite snurrig i huvudet. Ville testa med koboltblå (och skulle gärna vilja testa röda elefanter också) så det redan mörka bruna tyget blev nästan brunsvart i tonen - men det gör mig inget. Tyckte det var kul att prova även om det inte kommer bli någon massfärgning utav elefanter så som det har blivit med kaninerna. Nåväl, nu borde ni vara tillräckligt nyfikna på resultatet:


Hmmm, så mycket mer tygbloggande tror jag inte jag har just nu...men det räcker väl ;-) Dock har jag de senaste dagarna ägnat mig åt att klippa ut massor med plagg. Det är hemlisar som skall färdigställas, en och annan beställning, plagg som skall följa med på visningar/marknader/försäljning samt en helt ny pyjamasgarderob till mina busgrabbs. Samtliga i randiga tyger *skratt*. Och deras far kommer bli helt förvirrad eftersom nästan alla är likadana. Killarna kommer nog bli jätteglada för om de får klär de sig gärna ganska lika och nattetid kan de ju få vara helt identiska om de vill ;-) Jag har inte ens orkat räkna hur många plagg det är, men det är stoooora högar. Hade tänkt fixa med hemlishögen och beställningshögen imorgon så kan jag ta det andra i lugn och ro under kommande vecka. Ser fram emot att få sy en massa nu när det är tillklippt. Tillklippningen är ju inte alltid så rolig ;-) Nu är det dock natti natti som gäller!

A lots of elephants in da house!

Ja, jag agerar denna Jofotex vända bulvan till ett gäng SjalBarna tjejer. Och nu ääääntligen, nästan en månad försenat har elefanterna kommit till Jofotex i färgställningarna rött, gult, brunt och sist men inte minst grönt! Jag klev innanför dörrarna på Jofotex precis när de hade fått tygerna levererade och Johnny hojtad glatt "Nej men se där! Vilken tajming!" ;-). Så nu skall här packar elefanter. Är dock glad över att jag inte slapp klippa dem nu - det gjorde Johnny åt mig så jag har bara packandet kvar. Här skall ni få se tygerna som skall skickas till lite olika delar utav landet: